FAQ Fit-Challenge

Wat zit er allemaal bij de Fit-Challenge?

Een week-Zine (een magazine met 4 pagina's), een gadget, een trainingskaartje, een kant-en-klare krachttrainings-sessie, een conditie-training, heel veel informatie (elke week 1 thema).

Wat kost dat nou?

Voor het hele pakket, betaal je Eur 98,-. Dat wil dus zeggen, dat je voor dit bedrag 12 weken post van Buuf2Buuf krijgt, met alles erop en eraan.

Kan ik zonder de Fit-Challenge te kopen, ook lid worden van Buuf2Buuf?

Ja, iedere Buuf is welkom. Je kan deelnemen aan onze openbare community op Instagram. Check ons account voor inspiratie, motivatie en draag zelf ook bij met jouw kennis en ervaringen.

Deelnemers aan de Fit-Challenge hebben daar bovenop exclusief toegang tot ons trainings-materiaal op deze website.

Is de Fit-Challenge alleen voor vrouwen in de (peri)menopauze?

Absoluut niet. Je hoeft niet in de overgang te zitten, om toch al je voordeel te kunnen doen met de trainingen die wij bieden. Aangeraden wordt, om vanaf je 40e, je langzaam te gaan voorbereiden op de komende levensfase, of je nu al wel of nog niet in de overgang zit.

Is dit een abonnement?

Nee, je uitgave is éénmalig en daarvoor krijg je 12 weken lang post van ons. Je zit er dus niet aan vast en opzeggen hoeft niet.

Mag ik de envelop doorgeven?

Natuurlijk! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Wat als de 12 weken voorbij zijn?

Dan ben je er helemaal klaar voor om met je vergaarde kennis en fitheid zelfstanding door te gaan. Je kunt ook je 12 weken herhalen en alles een tandje zwaarder doen (langer, vaker, zwaarder).

Waarom kan ik niet nu beginnen?

Door de looptijd en de aanvang van zomer- en winter-vakanties, zijn er een aantal vaste start-momenten voor de Fit-Challenge. Voor dit jaar zijn de start-momenten: 01/03/2025 en 01/09/2025. In September begint dus een nieuwe groep en daar kan jij bij zijn! Kan je niet wachten tot die tijd, neem dan alvast een kijkje op ons blog voor informatie en inspiratie. Oh ja, vergeet je niet in te schrijven, want echt, de tijd vliegt en voor je het weet is het September! Zien we je dan?

Geven jullie ook bootcamp-sessies waar ik aan kan meedoen?

Als Fit-Challenge deelnemer kan je, 2x per jaar, gratis deelnemen aan door ons georganiseerde bootcamp-activiteiten. Je kunt dan ook een informatie-sessie van een voedingskundige volgen en ons daar face-to-face vragen stellen, andere deelnemers ontmoeten en bijpraten met koffie, thee en gezonde snacks. Data en locatie van dit Buuf2Buuf bootcamp-festival worden bij aanschaf van de Fit-Challenge aan de deelnemer gecommuniceerd. Er zijn dus geen kosten verbonden aan deelname, maar aanmelden is noodzakelijk.

Ik twijfel of de Fit-Challenge wat voor mij is...

Weet je niet zeker of dit wat voor je is? Je kan het ook een weekje uitproberen. Je zit sowieso nooit ergens aan vast.

Ik heb een andere vraag...

Je kan altijd contact met ons opnemen. We doen ons best om je vraag zsm te beantwoorden.

FAQ (peri)menopauze

Overgang of menopauze?

De overgang is de periode in het leven van een vrouw waarin het menstruatiepatroon verandert inclusief de eerste menstruatievrije jaren waarin er nog overgangsklachten optreden. De overgang kan wel 7 tot 10 jaar duren. De menopauze is alleen de laatste menstruatie. Hiermee wordt dus een moment bedoeld.

Wat is de perimenopauze?

Perimenopauze is de periode voordat de menopauze begint, waar hormonale veranderingen optreden. De perimenopauze is de eerste fase van de overgang. Erna komot de menopauze en daarna komt de postmenopauze.

Overgangsklachten

Tijdens de overgang maakt het lichaam minder van het hormoon oestrogeen. Dit kan verschillende klachten geven zoals bijvoorbeeld opvliegers, stemmingswisselingen en slaapproblemen. Niet alle vrouwen hebben evenveel last van de overgang. Sommigen merken er weinig van, anderen hebben veel klachten.

Waarom krachttraining tijdens de menopauze?

Het helpt tegen het verlies van spiermassa en botdichtheid wat kan optreden als gevolg van hormonale veranderingen. Ook vermindert het optreden van blessures. Wil je meer weten? Lees dan hier op ons blog verder, bijvoorbeeld over waarom spiermassa zo belangrijk is...

Ik heb zo weinig energie

Dat snappen wij heel goed, want dat hebben wij zelf ook meegemaakt. Dat is nu juist waarom het zo belangrijk is om toch stappen te ondernemen. Weet je niet waar je moet beginnen? Begin klein. Maak elke week 2 kleine wandelingen (30 minuten). Blijf consistent. Probeer genoeg slaap te krijgen en voed je lichaam goed (ga niet dieten). Voel je je goed genoeg, probeer dan wat meer activiteiten te doen (of langere wandelingen).

Volg ons op Instagram en lees onze blog voor meer informatie en tips. Misschien dat je over een tijdje wat meer energie hebt en lekker met ons kan meedoen! 

Ik maak mij zorgen...

Blijf niet rondlopen met zorgen over je welzijn. Probeer erover te praten met je partner of een vriendin. Bij ernstige tzorgen geldt: neem altijd contact op met je huisarts.

Ik heb nog zoveel vragen...

Check ons blog en kijk of er een artikel bijzit waarin je misschien wat antwoorden kunt vinden. Je mag ook altijd op onze instagram pagina een vraag stellen.