Het belang van...

Lees op ons blog "Het belang van..." over de dingen waarvan wij denken dat die belangrijk zijn voor jou en voor ons. En dan met name de dingen die in deze fase van ons leven aan de orde komen. Er komen allerlei onderwerpen voorbij. Met regelmaat schrijven we een nieuw artikeltje dat jou misschien wel interesseert. 

Wat is dat toch met die proteïnes?

Proteïnes, oftewel eiwitten, zijn tegenwoordig overal. Van eiwitshakes en repen tot proteïne verrijkte yoghurt – het lijkt alsof we niet zonder kunnen. Maar is dit een marketinghype of zijn proteïnes echt zo belangrijk? Zeker voor vrouwen van 40+ is eiwitconsumptie cruciaal. Laten we de feiten van de fabels scheiden en kijken hoeveel proteïne je écht nodig hebt.

Lees meer »

Waarom spiermassa belangrijk is

Veel vrouwen boven de 40 focussen op gewichtsverlies, maar vergeten daarbij een cruciaal element: spiermassa. Naarmate we ouder worden, verliezen we spiermassa als we er niet actief aan werken. Dit heeft niet alleen invloed op hoe ons lichaam eruitziet, maar ook op onze gezondheid, energie en algehele vitaliteit. We geven je zeven redenen waarom spieren en het krijgen van spiermassa, super belangrijk voor je zouden moeten zijn.

Lees meer »

De acht redenen waarom alcohol een probleem voor je is

Voor veel vrouwen van 40+ is het een frustrerend probleem: je eet gezond, beweegt regelmatig, maar toch lijkt dat getal op de weegschaal niet te dalen. Overigens vindt Buuf2Buuf dat afvallen op zich helemaal geen ding zou hoeven of moeten zijn. Maar stel dat je daar wel mee bezig bent en het lukt je niet!! Eén van de grootste boosdoeners? Alcohol. Hoewel een glas wijn of een cocktail ontspannend kan zijn, kan het je afvalproces en fitheid flink in de weg zitten. Maar geen zorgen, je hoeft niet voor altijd te stoppen met drinken – het draait allemaal om bewuste keuzes. Het begint er mee dat je begrijpt wat alcohol in je lijf teweeg brengt.

Lees meer »

Wat is de invloed van je cyclus eigenlijk?

Interessante vraag!Om dat proefondervindelijk te bepalen, zou Buuf2Buuf allerhande zaken moeten gaan meten, bijhouden en noteren over langere tijd. En daar hebben we dus geen geduld voor 😇 Afgaan op gevoel alleen is iets te weinig om op te vliegen, dus...we zijn maar eens in de materie gedoken 🧐

Lees meer »

Collageen, bullshit of niet?

In onze Buuf2Buuf queeste naar meer eiwitten, zijn we onlangs gestuit op proteïne water: laag suikergehalte en goede hydratatie-eigenschappen.So far so good. Maar, wat blijkt 👉

Lees meer »

En rode wijn zonder suiker??

Niet zo lekker... buuf! Hoe zeg je netjes "bah, vies"... 😇 Na de sparkling rosé en de witte wijn van Pure, hebben we de rode wijn getest. We zijn er echt even voor gaan zitten. Eerst nog een keer samen besproken hoe het kan dat er geen suiker in de wijnen zit. En waar dan die calorieën vandaan komen. Ok, dat hebben we nu helder.

Lees meer »

Witte wijn voor de lijn?

Wijn... Buuf! We zijn er beide liefhebbers van. En nieuwe dingen uitproberen... tja, dat doen we ook graag.De prachtige flessen van @purethewinery stralen je tegemoet vanaf de social-media kanalen. Ge-ensceneerde wijnmomentjes schreeuwen om aandacht en dan heb ik het nog niet eens over de dealmaker: 0% suiker en 50% minder calorieën ten opzichte van andere wijnen. Gevalletje "twist my rubber arm".

Lees meer »

Eiwitrepen test, is het wat?

Knetterzoet.... buuf! Dat zijn vrijwel al die (proteïne) repen. Wij houden daar niet echt van....... en jij al helemaal niet. Dus we gaan gewoon op zoek naar een goed en niet te zoet alternatief (en niet te duur...). Zo testte ik nu de Barebells Salty Peanut reep. Daarbij moet je weten dat mijn guilty pleasure altijd Snickers is geweest 😁 Immers, die hand met pinda's stilt stevige trek 😁 Hieronder zie je de voedingswaarde van deze reep en de twee alternatieven. Goed aan de Barebells reep is: 20 gram proteïne. Slecht: 0,26 gram zout. Even vergelijken met een Snickers: daar zit 24 gram suiker in en heel weinig proteïne. Maar ook weinig zout.

Lees meer »

Een app voor voeding

Een app....Buuf! Daar ben ik uiteraard heel erg van, als echte nerd. Wij van Buuf2Buuf hebben de afgelopen jaren veel gekeken naar koolhydraten, proteïnen en vetten. En nu gaat het inderdaad om de juiste mix. Die is voor iedereen anders, dus hoe weet je nou voor jezelf wat je het beste kunt eten om bijvoorbeeld af te vallen, of te helpen bij meer spieren te krijgen. Ook interessant: waarom heb ik steeds honger? Inderdaad, dan helpt deze app. Ik heb Yazio gekozen, nadat ik ook een paar andere apps had geprobeerd. Ik vind Yazio wel heel fijn en gemakkelijk: je voert je gegevens in, je doel, ideale gewicht, etc. en dan weet je redelijk precies wat een gezond eetpatroon zou kunnen zijn.

Lees meer »

Het belang van vet!

Vet…. Buuf! Jahaa, laten het daar ook eens over hebben.Vet heeft een slechte naam. Dit is bij ons -70’s-baby’s - voor een deel veroorzaakt door enkele publicaties in de jaren 70, waaruit moest blijken dat suiker nauwelijks schadelijk voor de gezondheid was, maar dat vooral vet als boosdoener aan te wijzen was… dit onderzoek werd betaald door de suikerlobby 🤔🙄De afkeer van vet zit er dus bij een hele generatie ingebakken (haha 🍳). Het volgende is inmiddels wèl wetenschappelijk aangetoond:

Lees meer »

Wat zijn proteïnes eigenlijk?

Proteïnen… buuf?! Proteïnen, wat zijn dat eigenlijk. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik zomaar van de reclames aanneem dat ik als “sporter” veel proteïnen nodig heb. En dus zijn allerlei soorten van proteïne-repen en shakes mij zomaar aan te smeren. Ik denk dan dat ik heel slim aan het eten ben. Maar is dat ook zo? 

Lees meer »

Van koolhydraten word je niet dik!!

Carbs... Buuf! Ik ga er maar even met een gestrekt been in 😁Koolhydraten🍌🥐🍟🍕🧁🍭🍪🍺YumyumEen beetje fout, maar wèl lekker! ...net als Brad Pitt.Die laat je ook niet onaangeraakt op het aanrecht liggen, toch? 🤫

Lees meer »

Voeding en sporten

Voeding... buuf! Voeding, trainen, gezondheid, carbs, proteïne, kiloknallers.... Er is heel veel te zeggen en te onderzoeken over voeding. We hebben al eerder vastgesteld dat we verschillend aankijken tegen eten. De komende blogs gaan we schrijven over onze ervaringen met diëten, poeders, repen, koolhydraten, eiwitten, etc. Zoals gezegd, we hebben daar beiden echt een andere kijk op. Dus dat is leuk om dat te onderzoeken. Wat we ondertussen beiden wél weten is:

Lees meer »

Sporten en pijn....

Pijn.... Buuf! We weten er alles van.Bij pijn, bij echte pijn, is het moeilijk om aan andere dingen te denken. Het beïnvloedt je hele dag en alle activiteiten. Als het lukt om wat afleiding van de pijn te vinden, ben je onherroepelijk bek-af op het eind. Pijn is uitputtend. Het kost je je concentratie en focus. Pijn legt je soms letterlijk lam. Dat je alleen nog maar lijdzaam kan stilliggen. Andersom kan ook, dat je uit onrust maar blijft bewegen, terwijl fysieke rust op dat moment beter zou zijn.

Lees meer »

Oei, een blessure, en nu?

...gaat het mis. En wat doe je dan? Paniek in eerste instantie, want, hoe bedoelt hij "u kunt even niet sporten"?! 😱 Daar zit je dan, bij de arts. Hij is onverbiddelijk. Hij kent je, daarom kijkt hij je streng aan en zegt het nog maar eens duidelijk: "dat betekent dus ook niet fietsen hè!". Je slaat je ogen neer en belooft je rust te nemen. Over een paar dagen terug komen en je weet wel beter dan de adviezen van deze arts in de wind te slaan. Een paar dagen rust dus 😔Buuf1 is momenteel hevig en acuut geveld, Buuf2 is matig, maar chronisch, geincapaciteerd. Buuf2Buuf staat even stil.

Lees meer »

Gewicht is geen graadmeter!

Weegschaal.... Buuf! Nou, die kan dus bij het oud ijzer. Sinds ons Buuf2Buuf avontuur, zijn mij een paar dingen heel erg duidelijk geworden.Er zijn best een aantal belangrijke factoren voor een goede en gezonde leefstijl.

Lees meer »

Touwtjespringen, YES!!

Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, heb je even... In-spin-de-bocht-gaat-in, dat gaat nog wel. Maar het échte werk, het supersnel-springen met als hoogtepunt.... de "double-under" .... Hoe komen we daar? Veel oefenen, heel veel oefenen. Echter, zelfs met uren en uren draaien en springen boekte ik wel vooruitgang (1,5 minuut foutloos springen), maar zeker geen double-under. Aan mijn springcapaciteit kan het niet liggen, dus het materiaal kreeg de schuld.

Lees meer »

Smeren, smeren, smeren...

Lichaamsverzorging ... buuf! Naast de innerlijke mensch, die we verzorgen met repen, poeders, cafeïne en alles wat verder nodig is om onze Fit-Challenge te overleven.... hebben we ook de uiterlijke mensch goed te verzorgen.... Dat is bij mij een puntje van aandacht. Ik ben behept met een droge huid. Althans, met name in de winter. Als we eenmaal de zon op de huid mogen laten stralen, is dat wel weg ☀️.Het zal een combinatie zijn van dat het al eindeloos lang knap koud en geen rokjes-weer is ☃️ én het feit dat ik dagen en dagen in spijkerbroek achter de PC zit, maar de benen hebben het zwaar. Mijn huid lijkt wel perkament. Het ziet er niet uit. Dat ziet gelukkig dan weer niemand vanwege de eerder genoemde combinatie van kou en thuiswerk 😇

Lees meer »

Cafeïne als Pre-Workout?

Pre-workout…Buuf! Enne nee, dan bedoel ik niet warmdraaien en de spieren losmaken. Ik heb het hier over het innemen van stimulerende middelen, oftewel pre-workout supplementen (PW supps). Deze stoffen zouden je extra energie, kracht en focus geven voor de training die je op het punt staat te gaan doen. En daarmee dus extra resultaat beloven.

Lees meer »

Waarom die spierpijn?

Spierpijn... buuf! 😖 Wat is het nut daarvan? Na ingebruikneming van ons nieuwe martelwerktuig, de ab-roler, het buikspierwiel, zit hardop lachen er de komende dagen even niet meer in. En er is ook iets geks met mijn rechterbeen 🤔 en mijn schouderbladen. Eigenlijk voel ik overal en nergens spierpijn... is dat nou zinvol? Even weer een klein onderzoekje gedaan.

Lees meer »

Hardlopers zijn doodlopers!

Hardlopen.... Buuf.... daar waren we dus echt niet goed in, remember?? Onze bootcamp startte, in 2020, met een soort hardloop-warming up, voor de conditie en het opwarmen van de spieren. En zoals wij zijn, het rondje werd steeds een iets uitgebreider rondje. Totdat we elkaar in alle eerlijkheid opbiechtten dat dat hardlopen echt zo verschrikkelijk niet-ok was. En dus hebben we hardloopsessie uit de bootcamp geschrapt.

Lees meer »

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen