En rode wijn zonder suiker??

Gepubliceerd op 12 juli 2021 om 10:00

Niet zo lekker....

Niet zo lekker... buuf! Hoe zeg je netjes "bah, vies"... 😇 Na de sparkling rosé en de witte wijn van Pure, hebben we de rode wijn getest. We zijn er echt even voor gaan zitten. Eerst nog een keer samen besproken hoe het kan dat er geen suiker in de wijnen zit. En waar dan die calorieën vandaan komen. Ok, dat hebben we nu helder.

👉Druiven hebben kennelijk twee soorten suiker, waarbij de eerste soort nodig is om te fermenteren tot alcohol.
👉De tweede soort suiker ontstaat pas later tijdens de rijping in de druif.
👉Dus als je de druif eerder plukt, dan heb je die 2de soort suiker niet.
👉En dan zet dus alle suiker in de druif om tot alcohol. Helder.
👉De calorieën komen van de alcohol. Ook helder.

Snel klaar....

En vooraf: we vinden het zeker interessant en hartstikke goed dat er wijnen komen zonder suiker. Zeker als je op een strikt geen-suiker dieet staat, om welke reden dan ook. Dan is deze suikervrije wijn natuurlijk interessant. 

Nu dan de rode wijn. Tsja, daar moeten we kort over zijn. Die is gewoon niet lekker. Tuurlijk, kwestie van smaak. Maar de prijs-kwaliteit verhouding is gewoon niet goed. Het is niet eens te kwalificeren als een lekker slobbertje. De wijn is wrang, zuur, chemisch, een beetje glühwein-achtig, maar dan niet lekker. Wij vinden het jammer dat het Pure gamma deze rode wijn heeft. Laat 'm gewoon weg totdat jullie wel een lekkere rood hebben weten te maken. De witte en sparkling zijn namelijk best heel ok. Deze rode haalt het geheel naar beneden.

Buuf2Buuf advies: skip de rode!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.