Hardlopers zijn doodlopers!

Gepubliceerd op 13 april 2021 om 15:43

Is dat zo?

Hardlopen.... Buuf.... daar waren we dus echt niet goed in, remember?? Onze bootcamp startte, in 2020, met een soort hardloop-warming up, voor de conditie en het opwarmen van de spieren. En zoals wij zijn, het rondje werd steeds een iets uitgebreider rondje. Totdat we elkaar in alle eerlijkheid opbiechtten dat dat hardlopen echt zo verschrikkelijk niet-ok was. En dus hebben we hardloopsessie uit de bootcamp geschrapt.

Blessures...

Toch ben ik er nog een beetje over blijven nadenken, want in het verleden heb ik ook al eens een serieuzere poging gewaagd om hard te gaan lopen. Gestart met Rennen-met-Evy, hartstikke leuk. Ik haalde soms zelf de 15 kilometer in één keer en heb die zogenaamde runners-high ook meer dan eens meegemaakt. Best lekker inderdaad. En tóch een blessure! Hardloopschoenen aan de wilgen, klaar. Maar hoe zou dat nou komen? Ik heb een eerste onderzoekje gedaan en wat blijkt: elk jaar raakt tussen de 25 en 75% van de hardlopers geblesseerd. Je zou dus kunnen zeggen dat het niet bepaald gezond is. Maar goed, ook voetballers en tennissers raken natuurlijk geblesseerd.

Laat ik het op mezelf betrekken, misschien is er iets aan mijn lichaamsbouw dat mij tot een ongeschikte hardloper maakt. Verder onderzoek en ik heb het gevonden hoor!

Hier komt het door


👉 de juiste verhouding gewicht en lengte: per 2,5 cm lengte 1 kilo lichaamsgewicht âś…
👉Lichte/slanke onderbenen zijn gunstig ✅
👉Hefboom Achillespees, kleine voeten zijn gunstig ✅
👉Lange benen zijn gunstig ✅
👉Smalle en flexibele heupen zijn gunstig ❌
👉Soepele kniepezen (ga met blote voeten en gestrekte knieën zover mogelijk vooroverbuigen. Hoe ver je met gestrekte armen verwijderd blijft van de vloer bepaalt je score) ❌
👉Laag vetpercentage ✅❌

Ik gooi het op de kniepezen en die heupen en misschien het vetpercentage 🤫 Ik ben ongeschikt voor hardlopen ❌ Hoe scoor jij, buuf??

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.